4 Joi (zi de reflectare, filosofie...)

Anestezie cu un film bun


Ce-ar fi sa te duci la spital sa nasti si, in loc de anestezie pentru cezariana, urmaresti, sa zicem, un film de actiune? Matrix? IP Man? Sau un documentar despre, stiu eu?! Balene? Nu e rea ideea. Pe cuvant de pionier. Exista un anume Nick Pace, anestezist de meserie, care s-a inspirat dintr-o intamplare personala si iata ce a iesit. Ca sa extrapolez nitel…ma gandesc la exceptionalul nostru epidemiolog, Vasile Velea de la Spitalul Clinic de Urgenţă de Oftalmologie Bucureşti, care s-a sinucis. Considerand ca are motive suficiente a realizat ca asta e solutia singulara. Va zic: pacat! Pacat ca a ajuns aici. Ma gandesc cu seriozitate ca, in pofida problemelor personale, poti sa te adancesti in munca ca sa uiti ce te framanta. Si, dupa un timp, se rezolva unele lucruri de la sine. Si, mai mult, ajungi sa fii nu doar extrem de eficient la locul de munca dar poti sa progresezi, sa aduci un aport substantial departamentului in care te desfasori, descoperind lucruri noi sau, in cazul anestezistului, inventand metode „ot of  box”.

In conditiile in care Basescu ne „opereaza” pe viu ce-ar treebui sa primim ca anestezic? Aici ce solutie avem?

6 gânduri despre „Anestezie cu un film bun

  1. Si eu am vrut sa plec in canada dupa schimbarea regimului cind am vazut ca de fapt nu prea s-a schimbat. Adusese sotzul si formularele. M-am gindit la parintzi si nu la copil. (pe atunci nu stiam ca va ajunge in USA)
    Acum regret ca n-am plecat. Astept sa-mi ia din pensie ca sa aibe Basi…bani sa ofere protectie a 10000/moldoveni pe luna. Voturi sigure. Iti imaginezi cite voturi?
    De Ziua Europei, primarii dau GRATIS mici si bere. De ce nu deschidem ochii sa intelegem ca nimic pe lume nu e gratis. Totul e intr-un pret mascat pe care il platesti. Iar micii sunt din taxele platite de noi, din criza…Mai nu v-ati saturat? Plecati fara sa va uitati in urma. Focus pe viitor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s