6 Sambata (zi de calator sau conservator)

Emigrez, este o solutie?


M-a prins si pe mine febra emigrarii. Si, de data aceasta, in Canada. M-am uitat si-am rasfoit pe un site romanesc cateva chestii legate de aceasta plecare spre tarile „calde”. Ma uitam la poze si plangeam.

Ma gandeam numai la Stefan. Ce fac cu el? Il iau cu mine sau il las la parinti pana se aseaza lucrurile? Dar, nu, sa incep de la punctul de plecare si anume: sa plecam din Romania? Sa lasam parintii, prietenii (aia putini), rudele si sa ne caram draqului de aici? Mai avem ceva de care sa ne agatam in afara de oamenii dragi si cateva locuri unde ne refugiem cand simtim (in ultimul timp, din ce in ce mai des) ca ne prabusim, ca obosim de atata greutate ce ne apasa pe umeri?

13 gânduri despre „Emigrez, este o solutie?

    1. Cum o dai nu e bine. Aici e greu, acolo la fel. D-asta am pus intrebarea. Nu ca n-as sti raspunsul firesc al oricui roman! DA. Eu vreau sa strabat globul asta sa ma opresc acolo unde visez, la propriu, ca sunt. Ce ma roade este agitatia si nesiguranta pentru copil. Daca pentru noi adaptarile vor fi greoaie, pentru el si mai si. Sau poate e prea mic sa observe…

      1. Iar cu manelistii sigur se rezolva cu un alt Holocaust! :)))))) Just kidding. N-ai ce sa faci cu ei. Poate sa-i scolesti, asa cum propun unii de pe la facultatea de drept. Ca asta e buba: propaga incultura. In rest muzica este rezonabila auzului, cel putin, al meu. 😀

  1. Daaa, mai Danutza,
    Pleaca. Eu mi-am sfisiat sufletul si mi-am lasat copilul sa plece. Tu stii. Fata. Singura. Nu te gindi ce lasi aici. Prietenii ii vei pierde usor usor ,functie de conjuctura, de interese. Iti faci acolo altii , chiar mai buni. Parintii vor rezista. Vor veni si ei poate. Nu ai decit O VIATZA si tb sa o traiesti pt tine si numai pt tine in primul rind. Stef se va acomoda cel mai bine. Ii faci cel mai mare bine. Va crede ca s-a nascut acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s