4 Joi (zi de reflectare, filosofie...)

Cum gandesc femeile?


Un subiect inspirat de o intrebare, pe care si-a pus-o Freud acum mult timp: Ce doresc femeile?. Raspunsul meu a fost: „Femeile vor mai mult decat ce poti da sau invers de ceea ce ai oferit deja.” Mi-a placut entuziasmul lui Ciobi fata in fata cu raspunsul meu.

Daca lumea barbatilor are impresia ca femeia este complicata si, daca nu este inteligibila, este „blonda”, ei bine, nu este nici complicata, nici blonda (cu unele exceptii, desigur). Femeia este ceea ce am scris mai sus. Doreste mai mult decat poti oferi. Iar daca i-ai anticipat micarile si i-ai oferit ceva  va dori inversul a ceea ce a primit. Daca stii aceste doua axiome vei intelege cat de simplu este traiul cu ea. 😉

Se concentreaza atat de tare pe scopul ei de a ajunge unde doreste incat se pot distinge cateva lipsuri in personalitatea si caracterul ei, chiar si din punct de vedere intelectual. Astfel ca, adesea, barbatii devin consternati cand aceasta reuseste sa rezolve o problema complicata desi logica si faptele ei n-au dat de inteles ca ar fi in stare sa o solutioneze.

Insa ceea ce doreste mereu este obtinut cu riscul de a lasa urme vizibile in sufletul si, adesea, creierii barbatilor. Pentru ca barbatii devin necontrolat de confuzi. Incep sa-si puna atatea intrebari incat se pierd in propriile lor calcule. Femeia nu este logica decat in lucrurile practice. Dar nici acolo. O actiune simpla, pentru barbati, este simpla si pentru femeie doar daca este la nivel mecanic. La nivel psihic, de logica, lucrurile se complica pentru femei in timp ce, pentru barbati, raman la fel de simple. Si nu pentru ca ar fi barbatii mai putin sau prea inteligenti ci pentru ca ei se elibereaza intotdeauna de balastru. 😉 Femeia pastreaza orice nimic, orice rahat si-l include in firul logic, de aceea se complica mult lucrurile.

Daca o intrebi ceva simplu va face un roman din raspunsul ei pentru ca nu stie sa fie concisa dar, mai mult, pentru ca detaliile fac conversatia sa curga mai usor. Asta se intampla intr-o lume in care n-ar fi nevoite sa cioparteasca atat de mult din personalitatea lor. Cum, evident, se trezesc in fusul realitatii si trebuie sa isi adapteze actiunile si reactiunile, atunci femeia devine si ea simpla …chiar prea concisa. Insa, in viata personala literatura verbala isi are locul special.

Daca ar fi sa ne gandim la ce gandesc ele lucrurile sunt necesare a se organiza intr-o singura directie. Adica, daca stii ce o framanta vei intelege ce gandeste si vei sti ce urmaresc. Dar nu cauta sa prinzi firul logic pentru ca te vei rataci cu siguranta. Cauta sa afli unde se opreste. La rezultatul final. Cum ziceam, barbatii vor depasi multe faze ale procesului de „fabricatie”, de cele mai multe ori ajungandu-se la concluzia ca gandesc mai repede decat femeile. Femeia va zabovi asupra unor detalii, nerelevante pentru barbati, dar importante in alte directii, pornind de la aceeasi problema esentiala. Cu alte cuvinte, femeia gandeste polivalent. Are capacitatea de a rezolva mental mai multe lucruri deodata. Desi exista un singur rezultat imediat. Ele se gandesc la mai multe situatii deodata. Sunteti jucatori de sah si cred ca stiti cum functioneaza sistemul mutarilor. Aici se afla raspunsul legat de modul in care gandesc femeile.

Daca nu ati inteles ce-am scris mai sus inseamna ca sunt femeia despre care vorbesc si mi-am atins scopul: am demonstrat ca am dreptate.:))

Daca ati inteles totusi inseamna ca nu este totul pierdut…😉

7 gânduri despre „Cum gandesc femeile?

 1. Am sa risc sa spun o parere simpla.La un mod comprimat, femeile gandesc,doresc,viseaza, sa fie iubite iar barbatii…..doresc,viseaza sa aiba ce si de ce sa iubeasca.Cu bine

 2. Cum gândesc bărbaţii ar merita să fie un nou subiect… Dar deocamdată îl includ într-un comentariu la Cum gândesc femeile…
  Freud a fost, cred, cel care a cunoscut aproape desăvârşit femeia. El e cel care scris: Erou e cel ce-şi învinge tatăl. Şi cred că trebuia să spună şi erou e cel care învinge femeia. Femeile, ca şi bărbaţii, vor mai mult şi întotdeauna pot da mai mult decât oferă în limitele unor graniţe, interzise sau nu. Limitele sunt atât de adaptabile, încât nu merită graniţe. Şi bărbatul, şi femeia au aceleaşi tărâmuri uneori. Adam nu dorea mărul de dragul mărului, îl dorea tocmai fiindcă era interzis. Dar dacă şarpele ar fi fost interzis, atunci el ar fi fost mâncat?
  Femeia este complicată la fel cum bărbatul îi întinde uneori firul într-un labirint. Fiecare poate intra în cămăruţele acestui labirint, cămăruţele fiecăruia. Cineva spunea că femeia nu trebuie înţeleasă, ci iubită. Iată o Revelaţie. Misterul femeii este bun în pagină, într-o carte, într-o căutare… dar dincoo de Căutare, rămâne femeia. Chercher la femme nu e o sintagmă goală. Femeia doreşte mai mult decât putem oferi noi, bărbaţii? Dar cât doreşte? Şi de ce noi nu putem oferi cât doreşte? Un filosof francez scria: Nu există bărbaţi neputincioşi, ci doar femei care nu ştiu. Un adevăr magistral.
  Femeia doreşte, cu patimă, cu temă, cu prudenţă, cu limite închise, cu temeri… Dincolo, bărbatul cunoaşte dorinţa şi o poate întoarce, aurită. Communion este altarul dorinţei. Cercul perfect al dorinţei este deoasebirea dintre dorinţă şi verbul a avea nevoie.
  Nu sunt de acord cu faptul că la nivel psihic lucrurile se complică pentru femei, iar la noi rămân la fel de simple. Eroare! Aici aş scrie un roman cu ce trăiri poate avea un bărbat, ajuns pe versantele unui Munte vrăjit, trecut prin toate brâurile unui infern numit dragoste. Nu orice femeie va face dintr-un răspuns simplu un roman, deoarece puţine femei stau la masa de scris. Din câte ştiu, până acum n-am auzit de nicio femeie filosof!! Oare de ce? Femeile pot fi cerebrale, candide, da, dar foarte puţine ajung să fie diamantul. Şi spun asta gândindu-mă la Candide, al lui Voltaire.

 3. eu am lăsat-o în dungă , nu sunt de acord ca voi da și noi nu , vă dezvoltați anumite calități iar noi altele , la fel și reversul .

  1. Buna Ciobis, ma bucur ca ai venit p-acilea. Intr-adevar femeile stiu unele lucruri, barbatii altele. Dar, in mare, dupa experientele mele sociale, am constatat ce-am scris mai sus. POate gresesc, avand in vedere ca e posibil sa fi fost doar cateva coincidente.
   Te mai astept. 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s