1 Luni (zi de relaxare si destindere)

Structura de rezistenta…


Saptamana ce a trecut m-am decis sa stabilesc o ordine in blog. Am facut si putina curatenie asadar nu ramane decat sa ma bucur de ce am realizat. Daca si voi simtiti la fel cu atat mai bine. Am revenit cu forte. Putin vlaguite dar sunt in tratament. Lumea se misca si eu trebuie sa fiu in pas cu ea.

Asadar iata cum am gandit structura de rezistenta a blogului. Pe zile. Si, inspirata de Geneza din Biblie, ca tot discutam de raportarea barbatilor la aceasta intr-un alt articol, voi da fiecarei zile din saptamana o anumita tematica.

Luni (zi de relaxare si destindere)

La început, Dumnezeu a făcut cerurile şi pământul.

Pământul era pustiu şi gol; peste faţa adâncului de ape era întuneric, şi Duhul lui Dumnezeu se mişca pe deasupra apelor.

Dumnezeu a zis: „Să fie lumină!” Şi a fost lumină.

Dumnezeu a văzut că lumina era bună; şi Dumnezeu a despărţit lumina de întuneric.

Dumnezeu a numit lumina zi, iar întunericul l-a numit noapte. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua întâi.

Deci a creat cerul si pamantul. Apoi s-a facut lumina…si au aparut ziua si noaptea…

In prima zi voi incerca sa va redau surasul si sa va descretesc fruntile; scriu despre ce este nou, despre ce nu stiati, despre ce se vede si ce nu se vede…

Marti (zi de inspiratie si arta)

Dumnezeu a zis: „Să fie o întindere între ape, şi ea să despartă apele de ape.”

Şi Dumnezeu a făcut întinderea, şi ea a despărţit apele care sunt dedesubtul întinderii de apele care sunt deasupra întinderii. Şi aşa a fost.

Dumnezeu a numit întinderea cer. Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a doua.

Apoi a despartit apele de ape printr-o intindere, pe care a numit-o cer…

A doua zi voi veni sa va incant ochii cu diverse opere de arta, cu lucruri noi, mai vechi, creatii desavarsite si pline de inspiratie. Va invit sa veniti si voi, daca va stiti creativ, sa va alaturati. Lasati-va mintea sa se joace cu arta.

Miercuri (ziua dedicata copiilor)

Dumnezeu a zis: „Să se strângă la un loc apele care sunt dedesubtul cerului, şi să se arate uscatul!” Şi aşa a fost.

Dumnezeu a numit uscatul pământ, iar grămada de ape a numit-o mări. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.

Apoi Dumnezeu a zis: „Să dea pământul verdeaţă, iarbă cu sămânţă, pomi roditori, care să facă rod după soiul lor şi care să aibă în ei sămânţa lor pe pământ.” Şi aşa a fost.

Pământul a dat verdeaţă, iarbă cu sămânţă după soiul ei, şi pomi care fac rod şi care îşi au sămânţa în ei, după soiul lor. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.

Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a treia.

Apoi apele, de sub cer, s-au dat in laturi si a aparut uscatul…Pe uscat au rodit semintele…

A treia zi samanta noastra (copiii nostri) are prioritate. Povesti despre si pentru ei, poezii, cantecele, ghicitori, jocuri samd…

Joi (zi de reflectare)

Dumnezeu a zis: „Să fie nişte luminători în întinderea cerului, ca să despartă ziua de noapte; ei să fie nişte semne care să arate vremurile, zilele şi anii;

şi să slujească de luminători în întinderea cerului, ca să lumineze pământul.” Şi aşa a fost.

Dumnezeu a făcut cei doi mari luminători, şi anume: luminătorul cel mai mare ca să stăpânească ziua, şi luminătorul cel mai mic ca să stăpânească noaptea; a făcut şi stelele.

Dumnezeu i-a aşezat în întinderea cerului, ca să lumineze pământul,

să stăpânească ziua şi noaptea, şi să despartă lumina de întuneric. Dumnezeu a văzut că lucrul acesta era bun.

Astfel, a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a patra.

Ca sa fie niste semne …sa arate vremurile, zilele si anii s-au pus stele pe cer, luna si soarele…

A patra zi filozofam, vorbim despre viata, despre oameni, ajutam pe cei tristi si loviti, radem cu cei fericiti, ne dam cu parerea umil despre miracole sau simplitati. Descoperim o lume de dincolo de noi, fie ca o facem prin proza, prin cele cateva ganduri aleatorii sau poezie…

Vineri (zi de carte si poezie)

Dumnezeu a zis: „Să mişune apele de vieţuitoare, şi să zboare păsări deasupra pământului pe întinderea cerului.”

Dumnezeu a făcut peştii cei mari şi toate vieţuitoarele care se mişcă şi de care mişună apele, după soiurile lor; a făcut şi orice pasăre înaripată după soiul ei. Dumnezeu a văzut că erau bune.

Dumnezeu le-a binecuvântat, şi a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, şi umpleţi apele mărilor; să se înmulţească şi păsările pe pământ”.

Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a cincea.

Apoi s-au facut vietuitoarele apelor si cele ale cerului…

Aceasta zi (a cincea) va avea loc pentru a citit rezumatul fiecarei carti. Daca nu ati avut timp sa rasfoiti macar odata voi scrie aici ce-i mai interesant din aceasta de citit. Poezia nu va fi uitata…

Sambata (zi de calator sau conservator)

Dumnezeu a zis: „Să dea pământul vieţuitoare după soiul lor, vite, târâtoare şi fiare pământeşti, după soiul lor.” Şi aşa a fost.

Dumnezeu a făcut fiarele pământului după soiul lor, vitele după soiul lor şi toate târâtoarele pământului după soiul lor. Dumnezeu a văzut că erau bune.

Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”

Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.

Dumnezeu i-a binecuvântat, şi Dumnezeu le-a zis: „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pământul, şi supuneţi-l; şi stăpâniţi peste peştii mării, peste păsările cerului, şi peste orice vieţuitoare care se mişcă pe pământ.”

Şi Dumnezeu a zis: „Iată că v-am dat orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ, şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă: aceasta să fie hrana voastră.”

Iar tuturor fiarelor pământului, tuturor păsărilor cerului, şi tuturor vietăţilor care se mişcă pe pământ, care au în ele o suflare de viaţă, le-am dat ca hrană toată iarba verde.” Şi aşa a fost.

Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; şi iată că erau foarte bune. Astfel a fost o seară, şi apoi a fost o dimineaţă: aceasta a fost ziua a şasea.

Apoi s-au facut vietuitoarele pamantului si omul…si li s-a dat hrana…

In a sasea zi voi face jurnalul calatorului. Unde s-au dus ochii, inima si trupul nostru. Daca nu ati plecat si ati ramas sa va bucurati si de linistea de acasa, ati vazut ceva frumos la televizor, ati gradinarit sau ati gatit…

Duminica (zi de odihna si de aducere aminte)

Astfel au fost sfârşite cerurile şi pământul, şi toată oştirea lor.

În ziua a şaptea Dumnezeu Şi-a sfârşit lucrarea, pe care o făcuse; şi în ziua a şaptea S-a odihnit de toată lucrarea Lui pe care o făcuse.

Dumnezeu a binecuvântat ziua a şaptea şi a sfinţit-o, pentru că în ziua aceasta S-a odihnit de toată lucrarea Lui, pe care o zidise şi o făcuse.

In aceasta zi s-au sfintit toate cele create…

In a saptea zi, cand ne odihnim, ne aducem aminte de una si de alta. Nu ne gandim la altceva decat la ce a fost odata si ce dorim sa fie in viitor, cunoscandu-ne trecutul…

Pe langa toate aceste tematici am mai strecurat cateva care nu se pot incadra in primele: leapsa, dedicatiile de sarbatori sau recomandarile, stiati ca.., care vor avea un loc special in cateva zile aleatorii.

That’s all Folks!!!!

6 gânduri despre „Structura de rezistenta…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s