Fără categorie

Femeia este un obiect second-hand?


Ca sa fac o paranteza. Femeia a fost lasata cu darul de a da nastere unor vieti. Barbatul, cand s-a vazut asa neputincios in fata acestei minuni, s-a trezit sa-si aroge si el cateva merite. Insa, din lipsa mare de inspiratie, a inventat razboiul, bataia, lupta, razmerita…ca sa ia aceeasi viata. Meritul, zicea el, era pamantul. Pentru pamant s-a luptat el. Sa aiba cat mai mult pamant si sclavi. Sa aiba cat mai mult, sa fie ograda cat mai mare. Insa si sacrificiul pe masura. Un sacrificu pe care barbatul l-a perceput altfel, n-a simtit conexiunea cu o fiinta crescuta si protejata in corpul lui, n-a simtit cum privirea ta se inmoaie simtind fiinta aia fragila si neajutorata in brate, n-a simtit cum e sa mori de atatea ori cand s-a intamplat ceva cu fiinta aceea mica si firava.Pentru ca barbatul nu intelege ce misiune are femeia, nu intelege ce legatura exista intre mama si fiinta nascuta din carnea ei. Nu simte cum simte ea pentru fiinta ce i-a dat, nu doar dreptul la viata, ci totul pentru a fi OM.

Pai misogin o fost, de la inceput, cel care a creat litera Bibliei. O zis ca nu a fost creata femeia ci intai si intai barbatul. Dar femeia n-a fost zamislita prin acelasi sistem original de utilizare a lutului, s-a materializat din coasta unui barbat. Mi-am dat seama ca femeia este un obiect second-hand. De la inceput s-a pus accent pe treaba asta. Si nu o femeie a gandit asa ci un barbat. Ca dupa ce a gandit sa si scrie. Vesnica angoasa a femeii, ca este pusa pe locul doi, ca este si trebuie sa fie mai in urma barbatului, s-a nascut din aceste idei, batute in cui.

Ea nu are drepturi, ea are obligatii. Ba, mai mult, ea trebuie sa sufere, sa ia asupra sa pacatele restului de neciopliti, care se numesc barbati si nu numai. Din punctul de vedere al genului masculin ea plateste pentru pacatele ei originare. Ea este crucificata pentru ca asa este legea „firii”, asa cum a lasat Dumnezeu, asa cum a lasat Allah si toate formele de chipuri supraomenesti, inchipuite a fi entitatea superioara care ne-a adus la viata. Un exemplu clar ca sa explic starea de fapt a femeii in societate si scopul pentru care s-a zamislit este nasterea. Aceasta, in sine, o poti considera un proces de catharsis. Femeia trebuie sa se spele de spurcaciune, de noroiul uman cu care s-a procopsit dupa ce a „muscat din mar”, de marele ei pacat ereditar, prin fenomenul natural de „ejectare” a unei fiinte pure, astfel realizandu-se intr-un final purificarea ei.

Printre babutele intelepte, adesea, auzeam, inainte sa nasc, ca e fenomenal sa iti chinui trupul si sufletul de jale, sa te zvarcolesti si sa nasti natural caci corpul femeii se regeneraza.

N-am realizat nici pana azi cum de femeii i s-a dat aceasta misiune pe pamant. De ce n-a avut si barbatul aceeasi misiune? Ce misiune importanta are barbatul de a devenit asa de important inaintea femeii? De ce ne raportam intreaga noastra fiinta la ei? Doar pentru ca a fost creat primul? Si intreb: asa sa fie oare?! Eu trag concluzia ca raportul acesta de forte intre barbat si femeie s-a intors din momentul in care Biblia a devenit o istorie importanta si singura carte pe care trebuie s-o incuviintam fara sa ne intrebam.

Si daca trupul femeii este asa plin de pacat si starneste ispite, caci pentru asta cred barbatii ca a fost faurit asa maestru, trebuie sa ne „spalam” trupul de pacate? Dar e pacatul femeii daca asta este mostenirea ei, sa-mi fie cu iertare? Ca nu inteleg! Chiar trebuie sa ispaseasca toate pacatele? Care pacate? Ca este, cum gasim in aceeasi litera clerica, mana care te otraveste? De ce n-ar fi putut sa fiet invers? Dar daca e doar o masura de a acoperi, aceasta Biblie, adevarul adevarat?! Oare nu s-a prins nimeni?

Nu am inteles treaba asta si nu o voi intelege. Caci coasta aia protejeaza plamanii, care plamani, impreuna cu inima, sustin toata structura si sistemul de functionare a intregului mecanism uman. Deci s-a smuls o gratie care proteja misterioasa inima si a folosit-o pentru a da nastere unei fiinte, care a fost si va fi un demon ingeresc. Femeia este ca un mar copt pe dinafara si stricat pe dinauntru. Asta e „calitatea” misoginismului. Uraste fiinta asta atat de gingasa, atat de sensibila si totusi atat de puternica sa duca si sa ispaseasca pacate care nu sunt doar ale ei. Insa intr-un tarziua aceasta si-a trezit simturile pentrua le folosi sa se apere si sa lupte. Si ce au crezut barbatii ca inseamna revolta ei? Femeia s-a luptat pentru a urzi in continuare impotriva barbatilor, pentru a tese panze imaginare. Desi ea este un om simplu, la fel de firav si doreste sa i se recunoasca meritele, care-si merita scaunul liber in autobuz, care-si merita locul intr-un post de director, care-si merita o viata de liniste si relaxare sufleteasca, care-si merita dreptul la viata de barbat misogin. De ce nu?

Dar Biblia ramane o sursa de inspiratie si de aparare pentru barbati. De acolo isi culeg barbatii citatele celebre ca sa le dea peste nas muierilor obraznice. Chiar daca nu isi dau seama cuvintele pe care le folosesc din Biblie s-au transformat intr-un automatism, au intrat in sistem si nu mai ies nici cu paru’.

Cum indraznesc ele sa fluiere …la vant, caci fluiera degeaba, dar deranjeaza pana una alta? Cum au macar tupeul sa se foloseasca de tertiputi feminine, cum ar fi atelarea nurilor, ca sa isi ia ce le apartine? Pentru ca altfel n-ar fi considerate decat un altul care respira aerul degeaba. Femeia s-a revoltat la inceput dar, pe parcurs, a inteles care- i click-ul necesar pentru a face sa mearga treaba ca unsa. Cum de mai respira acelasi aer cu barbatii? Va spun de ce! Pentru ca MERITA tot respectul barbatilor, nu batjocura, nu ura, nu invidie! MERITA absolut orice pentru umilintele si nesimtirea cu care sunt tratate!

Ca sa fac o paranteza. Femeia a fost lasata cu darul de a da nastere unor vieti. Barbatul, cand s-a vazut asa neputincios in fata acestei minuni, s-a trezit sa-si aroge si el cateva merite. Insa, din lipsa mare de inspiratie, a inventat razboiul, bataia, lupta, razmerita…ca sa ia aceeasi viata. Meritul, zicea el, era pamantul. Pentru pamant s-a luptat el. Sa aiba cat mai mult pamant si sclavi. Sa aiba cat mai mult, sa fie ograda cat mai mare. Insa si sacrificiul pe masura. Un sacrificu pe care barbatul l-a perceput altfel, n-a simtit conexiunea cu o fiinta crescuta si protejata in corpul lui, n-a simtit cum privirea ta se inmoaie simtind fiinta aia fragila si neajutorata in brate, n-a simtit cum e sa tresari si sa mori de atatea ori…Pentru ca barbatul nu intelege ce misiune are femeia, nu intelege ce legatura exista intre mama si fiinta nascuta din carnea ei. Nu simte cum simte ea pentru fiinta ce i-a dat, nu doar dreptul la viata, ci totul pentru a fi OM.

Cum au ajuns femeile sa se lupte pentru o cauza ca cea a emanciparii feminismului si au ajuns in groapa in care sunt? Tot din cauza lor. Ele simt nevoia sa se unduiasca dupa dragoste, sunt ca matele si nu se lasa pana nu te cuceresc. Pentru ca se lupta atat este din pricina ca, in lumea barbatilor in care traiesc, ele trebuie sa se adapteze permanent, sa descopere noi metode de a absorbi pur si simplu toata atentia pe care o MERITA! Se prefac atente la preocuparile barbatului, se prefac ca au orgasme multiple, se prefac ca te inteleg, se prefac ca te adora, se prefac ca gatesc, se prefac ca stiu mai multe decat crezi. Desi chiar nu este tocmai ipocrizie caci inteleg mai bine lumea in care traiesc decat barbatii. Si totul pentru a se masura la fel in patul lui Procust cu voi barbatii. Vor sa fie pe aceeasi inaltine create, chit ca sunt ciopartite, chit ca sunt „alungite” pana la refuz. Se modeleaza pentru gustul vostru, al barbatilor. Si nu este usor. De aceea, dupa ce sunt masurate, pana nu le mai recunosti, femeile devin monstri. Incearca sa isi castige dreptul ei de a MERITA!  De ce nu sunt lasate sa-si ia ce este al lor? De ce aceasta lupta permanenta?

De ce sunt alungate iar si iar? Bicuite cu vorbe grele?

In pofida ipocriziei (doar o sfortare a lor ca sa impresioneze), persuasiunii pana la a atinge ipoteza machiavelica (scopul scuza mijloacele), ele sunt inca fragile pe dinauntru si sufera mai tare decat orice fiinta vie. Femeile imbatranesc mai repede decat barbatii. Acele riduri de pe chipul lor, pe langa care inca mai zac lacrimi ca cerneala simpatica, le-au dat o forma a fetei departe de ce era odata. Frumusetea lor s-a transformat intr-o distinctie, pe fata ii sunt sculptate starile sufletesti si zambetul calin al inimii. Tabloul lor este crancen de urat daca il privesti din ochii unui barbat. Dar asta pentru ca el este prea limitat la a avea femei misto cu toate cele in dotare in maxima forma, cu fata fara nici o mica dara de ceva, inexpresive, atat fizic cat si sufleteste .

Dar blandetea si caldura si tot ce cara atata drum sufletul lor nu le pot sfasia niciunul. Sunt ca niste flori care asteapta sa vina …toooate anotimpurile sa le zdrobeasca de-atatea ori…. Dar ele nu se clintesc o clipa. Raman in picioare la fel de gingase, pe alocuri, cu o frunza smulsa sau o petala innegrita.

Astea suntem noi femeile.

Ca ne-am educat ca a fim pe acelasi calapod cu voi, domnilor…. Dar totusi sunt cateva femei care s-au s-au decis sa-si faca putina dreptate. Asa cred ele. Ne fac de ras. Va spun! Ne fac de ras! Feminitatea pe care lumea o stia odata s-a dus. Nu mai e un dram de adevar in ceea ce se perinda pe la televizor…si pe oriunde te mai uiti si mai asculti. Mi-e teama ca ne vom scufunda intr-o mocirla a neincrederii in noi. Barbatii ne vor dispretui pentru ca tanjim dupa niste valori nule. Ca au luptat alte femei cu convingeri zdravene si cu conceptii sanatoase despre miscarea feminista, sustinute de o cultura elaborata…

Putina demnitate. Voi doamnelor care apareti pe sticla dand sfaturi cum sa-i cuceriti , sa ii pastrati, sa ii cizelati.

E prea multa prostie. V-o cere cineva? Aaaa, sunt tot barbati, pot sa pariez, care va manipuleaza ca pe niste marionete, sa va afisati cu numele…renumele, sa stati in fata si sa dati din fund in fuste mini ca sa pareti sigure pe voi si cu coada la usa pana-n Franta de barbati, sa vorbiti elevat despre …barbati, sa fiti niste stindarde ale dreptatii ce ni se cuvine. Dar nu-i asa! Vorbiti deschis despre ce-i …PE BUNE! Lasati prostiile si reveniti cu picioarele pe pamant. Misoginismul se va justifica si mai mult cu voi in fruntea clasei. 😦

Feminismul a omorât feminitatea

Gârby

Sau cum văd eu femeia în secolul XXI

Eu de felul meu sunt puțin misogin. Puțin de tot. Adică respect femeile și cred în egalitatea de șanse, nu suport oameni care au nesimțirea să bată femeile. Mi se pare o chestie foarte normală și chiar benefică ca femeile să aiba drepturi egale cu noi, să primească aceași educație, drept de vot, libertatea de a își alege orice job etc.

Dar! Și aici vine marele meu DAR, nu îmi place cum au înțeles femeile toată fenta asta cu drepturi egale. Nu de alta, dar eu nu mă simt egal cu ele și nu le văd interesate de a fi vreodată egale cu mine. Pentru că atunci și-ar pierde locul de pe scaun în autobuz, ar face febră musculară la mâini de la deschis ușa singure, ar primi mai puține cadouri și ar trebui să cumpere mai multe cadouri etc.

Cum mi se pare mie că văd femeile drepturile egale: “Bun, din punct de vedere legal avem tot la fel ca și ei, acum niște favoruri nouă, femeilor, nu ar strica.” Și dacă le confrunți pe tema asta multe dintre ele îți răspund cu aceași frază care parcă o citesc de pe un prompter invizibil: “Păi știi? Noi naștem copii. Nu ai vrea să treci prin asta.” Vă dau dreptate, nu aș vrea să trec prin aia. Dar nu pentru noi o faceți, ci pentru bucuria de a avea un copil.

Trecând mai departe și încheind scurta exemplificare cu de ce sunt eu misogin, să trecem la tema principală de azi.

Feminitatea.. vai ce frumos era. Când să fi femeie era un lucru divin. Era acea grație specifică vouă, era vocea suavă și hainele, era machiajul și timiditatea de la începutul unei relații, era naivitatea uneori chiar și forțată. Și în spatele imaginii astea, se ascundea o minte brici, vicleană și cu o înclinație înnăscută spre a manipula.

“Behind every great man there’s a great woman”

Și vai feminismul, noul batalion al femeilor feministe. Venind în forță, proaspăt ieșite din fabrica societății moderne. Cu studii superioare, cu acces la mass media și cu legile de partea lor. Cu dorința lor de neînvins de a călca bărbații în picioare. – Nu cu vreun scop, doar ca să arate că și ele pot –


Vouă feministelor vă spun: Bărbații au făcut deja greșeala de a încerca să calce în picioare celălalt sex. Ne-a luat multă vreme să ne prindem că e total greșit. Învățați și voi din greșeala noastră și renunțați la marșul vostru pentru feminitate. Cum vă sună: Hai să fim egali. Dar pe bune de data asta.

Voi feministele ați omorât feminitatea. Pentru că acum orice fată poate să facă orice vrea. Nu se mai folosește de grația ei pentru a fermeca bărbatul. Nu, se îmbracă doar provocator și îl sufocă cu fițe și pretenții. Nu vă mai îmbrăcați în rochii și fuste. Blugi și bluză funcționează. Nu mai aveți grija cum vorbiți, pentru că e ceva fermecător să auzim o fată spunând: “pula mea”. Nu mai trebuie să fie timide să aștepte să facă băiatul primul pas, vin direct la tine cu tupeu și ies și ele în cluburi la agățat.

Acum femeile sunt egale cu bărbații, deci pot să schimbe partenerii la fel de des. Ceea ce e un lucru bun, pentru că e bine să experimentezi, dar asta vă distruge statutul de partenere fidele. Vreți să puteți să schimbați parteneri fără să fiți numite curve. Vreți să vedem că sunteți egale cu noi pentru că nu sunteți doar niște bucăți de carne pe care barbații să le folosească pentru sex și care să le gătească și să le spele. Atunci hai facem o chestie, data viitoare când îmi las CV-ul în același loc cu voi, haideți și voi fără decolteu și fără fustă. Când vine dl. ofițer să vă dea amendă nu bateți din pleoape. Nu zâmbiți frumos în cluburi pentru un suc și apoi să vă scuzați cu: “Dar ce am greșit, eu nu i-am promis nimic, el a presupus”. Nu îmi pasă ce a presupus el, îmi pasă că tu defapt ce ai făcut, a fost să îți vinzi trupul.

Vă admiram pe voi feministele pentru că încercați să vă arătați acele valori ale feminității, dar ați trecut limita și ați pierdut exact acele calități care vă făceau speciale. Ați uitat scopul și ați ajuns niște roboței care merg după rețetă.

Știu că am generalizat, dar preferam să notez spre final că nu mă refer la toate fetele/femeile. Doar unele dintre ele au luat-o pe arătură, pentru restul care încă sunt feminine, toată stima și respectul.

10 gânduri despre „Femeia este un obiect second-hand?

 1. Nu cred ca ai abordat corect problema aici. Nu se poate spune „femeia e mai prejos”. Nici ca „barbatii conduc lumea”. Hai sa incep cu introducerea ta.

  Femeia a fost facuta coasta barbatului. Nu din picior, nu din cap (sa nu fie sclava lui, dar nici conducatorul lui). Femeia a fost creata din barbat, iar barbatul din lut, din NIMIC. A fost primul moment in care din barbat a fost creat un om. Barbatul a fost creat din lut, pentru ca lutul, dupa ce e ars de focul vietii, devine mai dur (dar casabil in acelasi timp). Conceptia „unul creat din celalalt” este defapt ce vrea Dumnezeu de la noi (daca e sa mergem pe ideologiile religioase), adica sa ne completam unul pe celalalt. Biblia a fost scrisa de oameni (nu toti barbati, chiar daca in momentul de fata biblia general acceptata este scrisa doar de barbati). De-a lungul istoriei au fost mai multi interpreti ai bibliei si mai multe variante a acesteia. Nu are importanta cine a fost primul! Ci faptul ca suntem facuti unul pentru celalalt. Femeia pentru barbat, iar barbatul pentru femeie.

  Completarea are loc si in zilele noastre si va avea cat timp legile firii vor conduce omenirea (lasand la o parte politica fatidica). Barbatul conduce (daca vrei sa ne gandim asa) lumea de astazi (dar lumea fizica). El vrea pamant, vrea razboi pentru mai mult pamant, vrea o ograda mai mare, dar nu singur. Vrea pentru familia lui (un sot, o sotie si copii). Pe cand barbatul este mai dur si mai puternic (fizic) femeia este spiritual muuuult mai puternica. Ea da viata, barbatul o ia (e completarea dintre + si -, bine si rau). Ea poate sa distruga un barbat (dar din interor, spiritual) pe cand femeia se reface si se regenereaza mult mai usor (in functie de implicatii).

  Impuritatea de care „scapa” femeia in momentul nasterii ramane in barbat, din cauza asta barbatii sunt mult mai duri si mai insensibili de cele mai multe ori, dar asa trebuie sa fie! Pentru ca daca esti puternic fizic o slabiciune spirituala anuleaza tot. Insensibilitatea de care zic acum e poarta inchisa bine catre sufletul barbatului, poarta care poate fi deschisa numai si numai de sensibilitatea unei femei. Orice barbat are nevoie de mangaierea sincera a unei femei dupa de la razboi, iar barbatii care nu au gasit acest lucru (sau au gasit tradarea) s-au intors la razboi (pentru ca acolo-si gaseste scopul).

  Feminismul este o idiotenie. Un sentiment al femeii in care ar vrea altceva decat este. Femeia nu a fost creata pentru a sparge betonul cu pickhumerul, nici pentru a ridica bustenii si nici pentru a omora cu cutitul, cu mitraliera, cu tancul sau cu laserul. Sa rupa tevi si pe urma sa le sudeze la loc (cum am vazut in poza de mai sus), la fel cum barbatul nu a fost creat sa alapteze, sa inteleaga durerea unui strain, sa mangaie o pisica sau sa se alinte ca o femeie (pentruca… ar fi gay, nu? 🙂 – glumesc).

  Intr-un final, de comment… feminismul este exagerat. O reactie la feminism nu este misoginismul, dar ne gandim la ce forme a luat astazi (feminismul) si de unde a pornit, ci dorinta barbatului de emancipare, de a da nastere si a-si lua concediu de maternitate (de neconceput, nu?)

 2. Egalitate inseamna sa spagi betonu langa mine, femeie! Nu inseamna sa fi director langa mine. Cand o sa vrea o femeie sa stea langa mine si sa sape santu la fel de bine si de repede cum o fac eu atunci o sa ne putem gandi la egalitate, da cand tu zici ca nu suntem egali daca nu primesti slujba de la birou si atat atunci esti numa o femeie frustrata!

  Cand majoritatea femeilor pot sa tina in mana o pusca de vanatoare, fara sa cada in cur de la recul atunci o sa fim egali!

 3. Hmm.. sunt socat ca nu a reactionat nimeni. Daca nu as fi racit si infundat as face un vl0g ca sa iti raspund la postul asta, pentru ca e prea mult de vorbit. Dar o sa incerc sa rezum totul cat de mult pot.

  Nu inteleg de ce ai legat tot ce inseamna femeie si tot ce inseamna barbat de Biblie. Sa fim sinceri toti stim ca Biblia a fost rescrisa de cateva ori, cu toti stim ca biserica ca si institutie e o insitutie de moda veche, conservatoare, care inca pastreaza datina de pe vremuri, cand barbatul era considerat superior femeii.

  Tocmai asta spuneam eu, ca acele vremuri au trecut, ca eu vreau sa va consider egale, dar voi nu ma lasati, voi vreti mai mult decat egalitate. Cum am spus si eu in articol sigur o sa folositi scuza cu „noi facem copii”, sincer imi pare rau pentru voi, dar si leoaicele fac copii si iepuritele, gainile fac oua, ursoaicele ursi mai mici, e de cand lumea si pamantul. Sexul feminin al speciilor e recunoscut pentru faptul ca naste (la mamifere). Si daca e sa luam exemplu tot de la mama natura, sunt destul de sigur ca nu am auzit inca de Femela Alfa. … I’m just saying…

  Nu consider femeile pacatoase, nu cred in marul lui adam. Faceti copii pentru ca asa s-a gandit biologia, si daca ati vrea si ati cere (prin cuvinte) noi, barbatii, am fi foarte bucurosi sa va dam ajutorul nostru.

  Pana acum voi aveati grija de casa pentru ca noi trebuia sa muncim sa facem bani. Acum si voi puteti sa faceti bani deci sarcina asta se poate impartii si putem si noi prelua din sarcinile voastre casnice. Sa fim seriosi.. tu ca femeie iti bati singura covorul? Iti schimbi singura prizele? Si daca il rogi pe sotul tau, nu merge cu gunoiul? Nu i-a verificat niciodata temele copilului?

 4. Pingback: Troll overlord |
 5. Ca tot s-a vorbit asa mult de Biblie am sa dau copy-paste la ceva interesant de pe Wiki (care poate sau nu sa fie luat in seama) :
  <>

  Mie feminismul mi se pare o atitudine fortata, dar necesara. Fortata pentru ca nu e in natura femeii sa poarte razboaie pentru ceva sau sa faca uz de putere asa cum o face barbatul. Iar necesara pentru ca, pai, doar vorbind pe limba lor se paote obtine egalitate (fight fire with fire).
  E trist sa vezi ca inca mai sunt destui care nu s-au prins ca nu vrem sa cucerim lumea. Ciudat, stiu, dar chiar nu vrem!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s