Stiati ca...

Ce este reiki?


Un articol minunat, scris de Gabriel Luca, despre Reiki. Va rog cititi. Foarte interesant si, daca sunteti interesati aveti, la sfarsitul articolului, cateva detalii de contact.
Am primit multe intrebari despre cine este reiki si ce vrea el 🙂 O sa incerc o scurtă explicație:

Reiki vine de la REI- Dumnezeu – si KI- energia universală.
Reiki este energia universală care vine de la Dumnezeu. Există un singur Dumnezeu si el inglobează intreg Universul. Pentru noi e imposibil sa il vedem pentru ca el nu este un personaj bătran si cu barbă, din moment ce cuprinde tot Universul. De ce nu il putem vedea pe Dumnezeu insă este un subiect distinct pe care o sa il tratez separat.

Dumnezeu este Universul si legile lui Dumnezeu sunt legile Universului.
A fi in legile lui Dumnezeu inseamnă sa respecti legile Universului.

Totul in jur este energie si informatie. Tot ce este viu in Univers are suflu divin – o energie universală care ține in viată tot ce e viu si care structurează materia. Este energia vitală si creatoare.

Da, energia structureaza materia. Si energia care structurează materia vine de la Dumnezeu. Gandul lui Dumnezeu creează energia care structurează materia in Univers. Fizica cuantică ne duce deja la această concluzie. A se vedea pe youtube
Amit Goswami, Quantum Physics & Consciousness
http://www.youtube.com/watch?v=s42mrdhKwRA

Noi suntem parte din Dumnezeu.
Prin noi circulă in permanență energia divină. Ea circulă printr-un sistem de chakre si meridiane energetice. Energia asta se cheamă in ortodoxie Duhul Sfânt, la japonezi ki, la chinezi chi, la indieni prana, lung la tibetani, pneuma la greci, ankh la egipteni, baraka la sufiti, ruach la ebraici, mana la polinezieni, fufaka in Amazon, wakan la indienii iakuta, etc. Toate culturile mentionează aceasta energie. Ea circulă prin tot universul. Vortexuri de energie străbat toate fiintele vii. Animalele si plantele sunt fratii si surorile noastre si impart cu noi energia universală.

Sistemele initiatice, asa cum este si Reiki te ajută să canalizezi această energie.
Operatorul care face acest lucru este gandul omului. Omul este parte din Dumnezeu si este făcut după chipul si asemănarea Lui. Deci este si el un mic Dumnezeu (Ce este sus este si Jos).

Asa cum Dumnezeu a creat Universul cu puterea gandului, tot asa putem si noi să creem energii cu gandurile noastre. De aceea in toate culturile există elemente comune care ne sfătuiesc să gandim frumos si armonios ca să influiențăm benefic viața noastră si a celor din jur. Inversul acestor ganduri stim cu totii ce poate aduce.

Reiki este un sistem care te ajută să gestionezi energiile tale si cele care te inconjoară.

Terapia reiki nu are contraindicatii. Terapeutul nu vine cu energie de la el, ci canalizeaza energia Universului către pacient prin palmele sale sau doar cu puterea gandului.
Nu doar Isus a facut asta, toți facem asta zi de zi, de cand lumea si pamantul. Dacă ne lovim punem mâna imediat ca să ne treacă (a se vedea si pupaturile parintilor ca să treacă buba) Daca vrem sa transferăm energie pozitiva ne gandim de bine la cineva, ne rugăm pentru el, aprindem o lumânare, trimitem lumină. Si functionează. Nu la toti la fel dar functionează.
Astfel, cel mai usor e sa faci rău si cel mai greu e sa faci bine.

Gandurile, vorbele si faptele noastre sunt cele care ne definesc.
Daca gresim cu gandurile noastre, cu vorbele sau faptele noastre, atunci energia care trece prin noi are blocaje si se transformă.
Fiecare tip de problema de sanatate are in spatele ei o explicatie spirituală. Problema spirituală generează o dereglare energetică inițial si mai apoi cea energetică produce o perturbare in plan fizic, material. Asa apare boala. SI ea dispare pe aceeasi cale.
Repari spiritul, care apoi modifică energiile, care la randul lor readuc echilibrul, inclusiv fizic.

Viața inseamnă echilibru, ordine si creatie. Opusul ei este haosul, dezordinea si distrugerea. Nu intru in detalii despre reprezentarea in religie a acestora 🙂

Terapia reiki ajuta la restabilirea fluxului corect al energiilor care ne străbat. Uneori terapia implică doar interventia terapeutului. Dar cel mai des implicarea pacientului este esentială. De ce? Pentru ca echilibrul creat temporar de catre terapeutul reiki prin tratament se rupe daca pacientul isi pastreaza gandurile, vorbele si comportamentul care au dus la ruperea echilibrului.
Deci pacientul trebuie sa isi schimbe comportamentul, felul in care vorbeste si felul in care gandeste ca să iși revină la echilibrul initial pe care il numim sănătate.

Reiki este miraculos in problemele de sanatate pe care medicina alopată sau naturistă nu le poate rezolva. De ce?
Pentru că este un sistem de tratament holistic, care tratează omul ca pe un intreg in echilibru. Medicina alopată e specializată si handicapată de propriile specializări din cauză că pierde din vedere intregul. Ea tratează de obicei doar simptomele nu si cauza acestora. Dacă de exemplu avem o problemă intestinală apar adeseori durerile de cap. Medicina alopată va trata durerea de cap cu pastile de cap preparate din chimicale. Medicina naturistă va face la fel doar că va folosi plante si substanțe naturale pentru indepartarea durerilor de cap. Reiki trateaza direct dezechilibrele energetice care au produs tulburarea intestinală si prin refacerea echilibrului problemele dispar. Si la intestine si la cap.
Cateva exemple notorii unde reiki face miracole față de medicina alopată sunt: atacurile de panică, migrenele, insomniile, depresiile.

Reiki rezolva de asemenea si problemele de magie, farmece, blesteme, sau alte forme de atac psi. Insă despre lumea nevazută si entitățile care o populeaza in alte episoade 🙂

Cum totii apreciem sănătatea si echilibrul. Din pacate multi dintre noi o facem doar după ce le pierdem. Si eu am pățit la fel la vremea mea.

Vă recomand cu drag reiki ca formă de terapie si de ascensiune spirituală. Pentru terapie sau inițieri mă puteti contacta pe email sau la telefon. lopez@lopez.ro;gabriel.luca@yahoo.com/0722 236 985

Sanatate!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s