Fără categorie

Baba voastra care a fost?


Bine, ca pana pe 9, adica maine, se mai asteapta cu inima la gura care, ce si cum. Dupa cum stiti, multi dintre voi, baba nu prea ti-o alegi tu ci se stabileste dupa un calcul raportat la cifra zilei de nastere. In cazul meu a fost patru. Nascuta pe 22, am adunat 2 cu 2 si iata raspunsul. De ce scriu despre baba? Pentru s-a decretat o alta leapsa venita de la Gigelitatea, Citadela Sibiana. Uite ca m-am tinut de cuvant si am dat curs acestei lepse.

Baba mea a fost pe data de 4. Cum a fost vremea in ziua de patru?

Nu mai stiu cum a fost si mai bine caci nu ma streseaza daca o sa-mi merga bine sau nu. Cika iti faci singur ziua. Asa-i, nu? Sau conteaza baba?

Aaa, sa zic totusi de ce se stabileste  si se urmareste vremea in ziua de baba?

In fiecare an in primele 9 zile ale lui Martie ne alegem o zi care sa fie baba noastra, zi care ne va reprezenta tot anul. Daca ziua se nimereste a fi frumoasa si insorita atunci vom avea parte de noroc tot anul. Daca ziua va fi insa ploioasa si inorata atunci inseamna ca nu ne va astepta un an atat de bun.
In functie de “babe” ne putem ghici si caracterul. Asa ca daca vom avea parte de o zi cu soare atunci cu siguranta ca vom fi mai buni/e la suflet si mai intelepti/e in acel an, iar daca vom avea parte de nori si ploaie, atunci mai bine sa se fereasca apropiatii din calea noastra ca se pare ca nu ne vom numara printre cele mai ingaduitoare si generoase fiinte.
Cel putin asa zice o cutuma din al nostru mandru folclor popular. (sursa este de la Gigelitatea, citadela  sibiana)

Acestea fiind scrise va doresc iar o primavara frumoasa. Pentru unii nu s-a dovedit a fi prea insorita, pentru altii…fara numar, fara numar, fara numar…:))

P.S. Mai aveti timp sa preluati leapsa daca doriti. Iata luati d-aici.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s