Fără categorie

Macarale…


Cand ma plimbam eu pe potecutza, adica trotuar, care se zice ca este safe de masini si toate cele dobitoace si fieratanii, iaca-ta am prins frica de macarale. Mai, nu stiu ce naiba fac zanatecii astia de muncitori, ca ii vezi cum manevreaza pe mijloc de trotuar, ocupand si suprafata de deasupra soselei, diverse tevi, tevulete, blocuri de BCA, de caramida, naiba sa le ia, mai vezi ca lanturi zboara fara nici un stres, ba vezi si cate o betoniera ocupand drumul vital de mers pentru pietoni, ajungand tu, ca pieton, adesea sa o iei printre masini. Manevrele se fac cu macarale ridicate pana la cer si care pica, pentru ca nu mai am incredere in masurile de siguranta pe care odata si le luau muncitorii, fix in capul tau. Nu ca mi-ar mai trebui la ceva capul dar ma gandesc ca as vrea sa-i dau copilului meu sansa sa traiasca macar cat am trait eu. Ca sigur e si el in pericol in acesta situatie. Nu vreau sa ajung, desi asta se intelege, ca in povestea cu drobul de sare. As vrea sa stiu cati dintre voi mai credeti in Mos Craciun? Adica  asa vad eu treaba cu macaralele in constructiile la noi din tara.

Tot facand poze, enervata a suta si a mia oara de aceste macarale, care planeaza amenintator peste trecatori, mi-am amintit de Udrea. Pai sa va explic. Cica si-a facut dansa un hotel (dintre multele asemenea), respectiv EuroHotels. Priponit aproape in mjlocul drumului si cam singurul din zona. Deci s-a orientat foarte bine cu constructia.

Doar ca povestea EuroHotels s-a oprit la cativa metri patrati de teren, caci restul e ocupat de blocuri si alte cele. Asa ca ce s-a gandit ministrul turismului (s-o fi gandit ea sau altcineva, tot aia e, adica banul tot in aceeasi directie se duce)? Sa mai faca o anexa destul de „zgomotoasa” ca dimensiuni. Undeva vis-a-vis, pe dupa blocuri. Iata poze mai jos. Inca se mai construieste, se lucreaza de zor, adica doar 3-4 baieti stau pe schele si gesticuleaza, restul dirijeaza tacticos niste cafele si tigari de contrabanda.

Ce m-a enervat, la un moment al vietii traite in acest cartier, a fost nesimtirea cu care s-au gandit ca ne prostesc pe noi. S-a efectuat la un moment dat o „reparatie la reteaua de apa”, si cum era punctul termic al RADET cu pricina pe o straduta in apropiere, tot asfaltul a fost ridicat si macelarit cu maestrie. Dupa cateva luni de lucru cu betoniere si alte dracovenii si de ocolit straduta aia, care era o scurtatura binevenita pentru toata lumea, a venit si momentul la care sa zicem: „multumesc ca existi domnule primar!”. Dar nu, ca primarul n-avea nici o treaba. Udrea avea nevoie sa traga apa de la sursa. Asta era defapt ideea. Poate ca suntem mai prosti ca ne facem ca ploua insa nu ne doborati asa usor.  Mai stati voi inca putin pe lada cu zestre nemeritata! Poate va musca de fund! Am aberat nitel dar vedem ce s-o rezolva. Poate se schimba ceva, fratilor ca deja s-a ajuns departe cu nesimtirea. Ma gandeam, apropis de treaba asta, eu chiar cred ca ni se distrage atentia de la anumite treburi care se petrec tot sub ochii nostri. Si ce ne distrage? O alegere in PSD. Hahaha.

8 gânduri despre „Macarale…

  1. Daniela,
    De ce crezi tu ca se doreste distragerea atentiei? Totul se face atat de firesc si cu atat nesimtire ca nu trebuie sa se ascunda nimica!
    Ai impresia ca trebuiue sa dea cineva vre-o explicatie?
    Impertinenta, bataia de joc, sfidarea si lipsa oricarui bun simt sunt la ele acasa in Romania unde orice este posibil pentru cei ce carmuiesc aceasta tara!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s