Fără categorie

Ce animal se potriveste cuplului vostru?


Tot un film, dar exceptional pentru genul de comedie, m-a inspirat sa dau curs acestui articol. Couples Retreat.

Nu poti sa ratezi asa film. Am ras cum n-am mai ras de ceva vreme incoace.Va garantez ca si voi veti face la fel.

Povestea e foarte simpla. Patru cupluri se trezesc, aproape tarate, intr-o vacanta pe o insula. La statiunea de relaxare si distractie Eden, o reproducere frumoasa a Paradisului. Asa era prezentat in „slide-show”. Ce nu stiau cuplurile era ca aceasta statiune avea doua zone de „distractie”: una pentru cupluri si alta pentru „single” (adica cei singuri). Diferenta este imensa la fata locului. Una recomanda distractii la maxim, cealalta stresul psihologului si teste care starnesc hohote de ras.

Fiecare cuplu, desigur, isi are neajunsurile ei, pe care le descopera pe parcurs. Exista cate un individ in fiecare din acestea care detine cateva defecte greu de digerat. Dar cele mai evidente au fost puse la „masina de tocat”: unul controleaza viata tuturor, altul nu suporta sa fie stresat cu probleme „marunte”, inca unul divortat dar revigorat de tanara lui iubita, totusi incarcat cu bagajul de frustrari din proaspata casnicie terminata si bineinteles afemeiatul.

Ca orice film american totul se termina cu bine. Intr-un film de comedie pana la urma nu finalul este important. Ci actiunea.

Totusi exista si un scop al intrebarii mele: la final fiecare cuplu primeste un animal totem, care aspecteaza foarte bine personalitatea casniciei fiecarui cuplu.

Un lucru important e bine de retinut: un cuplu va rezista, desi unii vor spune ca este un cliseu si ii inteleg insa, desi este un cliseu totusi rata divorturilor creste foarte mult (si atunci trebuie sa va puneti intrebarea: oare am dat curs acestor clisee? le-am aplicat?), daca cei doi implicati sunt cei mai buni prieteni inainte de toate.

Am cautat pe net cateva exemple de animale totem si le-am enumerat mai jos. Poate va regasiti. Daca nu …lasati imaginatia sa se joace. 🙂

ANIMALE TOTEM CONSACRATE:

Vulturul reprezinta iluminarea, capacitatea de a vedea adevarurile ascunse, forta, legatura cu ghizii spirituali si „invatatorii”, curajul, intuitia, creativitatea, puterea de vindecare, privirea agera si zborul cat mai inalt (inaltarea).

Taurul alb reprezinta purtatorul luminii, creatorul puntilor, adevarul, spiritul inteleptului batran.

Taurul reprezinta altruismul, forta, armonia cu Terra, sacrificiul, intelepciunea, rabdarea.

Lupul (de preerie) reprezinta intelepciunea si prostia, viclenia si inocenta, hotia, capacitatea de a rade de sine, lectiile ascunse, capacitatea de a invata sa se simta bine si de a se juca, inteligenta, increderea copilareasca, schimbarea de caracter.

Lupul alb reprezinta invatatorul, rezistanta la schimbare, stamina, resemnarea, intelepciunea, determinarea.

Lupul gri reprezinta regenerarea, adaptarea, cresterea, gardianul, loialitatea, misticul.

Bufnita (cu corn) reprezinta profunzimea „eu”-lui, puterea feminina, perfectiunea timpului, extragerea secretelor, senzualitatea, auzul perfect chiar si a ceea ce nu se aude, protectorul celor care nu se vad.

Bufnita reprezinta mesagerul, clarviziunea, intelepciunea, reincarnarea, libertatea, viziunea dincolo de iluzie, puterea de a pastra un secret, misterul, magie lunii, puterea de vindecare, puterea de a se misca rapid, pofetia, puterea de preschimbare, perspicacitatea.

Linxul reprezinta cunoscatorul secretelor, tacerea, singuratatea, descoperitorul si dezvelirea secretelor, clarvazatorul, invizibilitatea.

Soimul sau uliul reprezinta viziunea de ansamblu, pazitorul, adevarul, provocarea, viziunea, puterea latenta, chemarea spirituala, iluminarea si simtul de observatie.

Pantera neagra reprezinta profetul, misterul, puterea reclamata, constiinta puterii, magia lunii, puterea de profunzime, de a se ascunde si de a se schimba.

Cioara reprezintapurtatorul de suflete, umbra, santinela, capacitatea de perschimbare.

Ursul brun reprezinta „trezirea” vocii interioare, integrarea, devotamentul, introspectia, vindecarea, intuitia, puterea, intelepciunea, puterea de aparare, protectie si de razbunare, schimbarea, totemul vindecatorilor si samanilor, transformarea viselor.

Leopardul reprezinta receptivitate, puterea de a se baza pe fortele proprii, echilibrul, puterea de a tace si de a pastra misterul, parapsihicul.

Tigrul alb reprezinta divinizarea propriului adevar, forta in convingeri, unicitatea, indiviadualitatea, umbra si lumina, puterea.

Puma reprezinta puerea de conducere, a sta in spatele convingerilor, incredere, istetimea, constiinta, mesagerul dintre pamanteni si metafizic, echilibrul, fermitatea si durabilitatea, responsabilitatea,  capacitatea de a fi de nadejde.

Delfinul reprezinta puterea de vindecare, dragostea neconventionala, intelepciunea, schimbarea, viata, armonia universala, creativitatea, compasiunea, profunzimea spirituala, bucuria, sensibilitatea, echilibrul, libertatea.

Jaguarul reprezintaputerea de tacerea si pastrarea a misterului, abilitatile magice, integritatea, elementle de echilibru, razbunarea, lumina prin haos, capacitatea de a se adapta, samanismul, puterea de a tine un secret, viziunea mistica, integragea, solitarul, capacitatea de a se preschimba.

Orca reprezinta gardianul memoriei cosmice, alchemia, creativitatea, vindecarea cu sunete, sensibilitatea, puterea de introspectie.

Paianjenul reprezinta comunicarea, creativitatea, inspiratia divina, iluzia, echilibrul, instinctul maternal, misterul, intelepciunea, magia.

Uliul reprezinta libertatea, noul, increderea in sine si in reusite, schimbarea, curajul, riscul.

Castorul reprezinta perseverenta, natura, familia, grija fata de semeni, sinceritatea.

Cerbul reprezinta maretia, opulenta, prietenia sincera, calatoria, mobilitatea, abilitatea, sinceritatea.

Ciocanitoarea reprezinta rabdarea, renacitatea, umbra, prietenia, frumosul, familia.

Nisetrul reprezinta curajul, provocarea, talentul, increderea in fortele proprii, nobletea, generozitatea.

Corbul reprezinta chibzuinta, obiectivitatea, diplomatia, incetineala.

Gasca reprezinta noutatea, puterea de absoarbtie a orice, independenta, odihna, relaxarea.

Vidra reprezinta forta atractiei, capacitatea de a fi de nadejde, responsabilitatea, exigenta.

Totemismul este un concept antropologic care desemneaza o relatie metafizica dintre un om sau un grup de oameni si un animal, un vegetal sau un mineral. Totemismul era, si inca mai este, raspandit in America de Nord, Australia, Egipt, Oceania, etc. Samanii fiecarui trib erau responsabili ca prin intermediul viziunilor lor, sa afle animalul, planta sau mineralul totem al fiecarui nou nascut. Acest lucru se intampla cand exista un totemism individual si nu unul de grup.

Este esential sa cunoastem fiecare element din natura si care ne reprezinta. Si daca zic ca trebuie sa stim, defapt spun ca nu trebuie decat sa intelegem natura atractiei fata de un element, un animal, o pasare, o piatra, sau sa urmarim care din aceste totemuri ni s-au repetat in vis. Atunci vei intelege ca exista o anume conexiune cu acest totem. In acel moment vei cunoaste pe cel care te ghideaza si te protejeaza. Apropos de nebunia cu energeticul din politica romaneasca si de flacara mov, intr-adevar exista energii pe care nu le putem demonstra material insa exista si merita luate in seama. Daca urmaresti atent evolutia ta intr-o zi sau o perioada de timp facand legatura cu acele totemuri vei realiza ca exista energii pozitive care iti influenteaza substantial activitatea si gandirea.

Asadar nu exista quiz-uri care sa te ajute sa-ti descoperi propriul totem. Totul depinde de puterea de introspectie a fiecaruia.
Un gând despre „Ce animal se potriveste cuplului vostru?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s